Založ si blog

Zelensky odmieta ubytovať ukrajinských utečencov vo svojej vile v Taliansku

Vila ukrajinského prezidenta Zelenského v Taliansku je prázdna, zatiaľ čo miestni talianski obyvatelia poskytujú prístrešie ukrajinským utečencom.

Ukrajinskí utečenci zaplavili celú Európu, mnohé krajiny ich prílev nezvládajú. Medzitým vila ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského v talianskom letovisku Forte dei Marmi je v tak ťažkej chvíli pre jeho spoluobčanov prázdna, „a jej majiteľ Zelensky doslova chodí po svete s natiahnutou rukou s volaním pomôžte Ukrajincom“.

V Zelenského talianskej rezidencii teraz nebýva nikto, okná sú zatiahnuté, za plotom je ticho.

Starosta mesta Bruno Murzi potvrdil, že vila patrí Zelenskému, no nenachádzajú sa v nej žiadni ukrajinskí utečenci. 

Celkovo podľa starostu mesto prichýlilo 43 ľudí z Ukrajiny, z toho 23 detí. Všetky sú umiestnené v miestnych dobrovoľníckych centrách, niektorých sa ujali miestni obyvatelia. Niektorí z utečencov si už našli prácu u miestnych podnikateľov, poznamenáva Murzi. Zdôraznil, že miestni obyvatelia Ukrajincom pomáhajú, vrátane Rusov žijúcich v meste.

Vila je zatvorená a nezostali v nej žiadni hostia, a nie sú v nej ani žiadni utečenci. Na tento dom je teraz evidentne upriamená veľká pozornosť a hliadkuje ho polícia,povedal starosta obce Murzi.

Podľa realitnej expertky môže vila stáť až 5 miliónov eur. „Vila je úplne nová, v dobrom stave a na výbornom mieste, v centre obce. Má vonkajší bazén a veľkú záhradu,“ povedala realitná expertka.

Forte dei Marmi je talianske prímorské mesto v provincii Lucca v severnom Toskánsku. 

Foto: Screenshot z videa na Telegrame



Počasie brzdí ruskú armádu. Zatiaľ. Od pondelka sa, ale výrazne oteplí. Budúci týždeň môžme očakávať obrovskú ruskú ofenzívu na Donbase. A ona aj nastane. Od pondelka sa výrazne oteplí…

20.04.2022

Dnes bol na východe Ukrajiny rozsiahly dážď. Z dôvodu počasia sa na fronte toho veľa nedialo. Ruská armáda sa dnes do ofenzívy moc nehrnula. Terén bol dnes po daždi rozmočený a nevhodný na rozsiahlu ofenzívu. Ruská armáda už čaká len na zlepšenie počasia a vysušenie a stvrdnutie pôdy a potom sa s obrovským množstvom vojakov (200 000), tankov a bojových vozidiel [...]

Ukrajinský prápor Azov priznal prehru v Mariupoli

20.04.2022

Militanti ukrajinského práporu Azov priznali, že im zostáva už len pár hodín, možno dní, keďže vojenské sily Ruskej federácie niekoľkonásobne prevyšujú ich počet. Výzva ukrajinských nacionalistov z práporu Azov bola zverejnená na telegrame ukrajinského novinára Dmitrija Gordona. „Možno nám zostáva len pár dní alebo možno hodín. Nepriateľské zoskupenie je [...]

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Polícia odstránila propalestínske tábory na troch amerických univerzitách

28.04.2024 10:58

Polícia v sobotu zadržala takmer 200 ľudí na troch amerických univerzitách, kde sa konali protesty proti vojenskej operácii Izraela v Pásme Gazy.

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

oliver1

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 53
Celková čítanosť: 262019x
Priemerná čítanosť článkov: 4944x

Autor blogu

Kategórie