Založ si blog

Počasie brzdí ruskú armádu. Zatiaľ. Od pondelka sa, ale výrazne oteplí. Budúci týždeň môžme očakávať obrovskú ruskú ofenzívu na Donbase. A ona aj nastane. Od pondelka sa výrazne oteplí…

Dnes bol na východe Ukrajiny rozsiahly dážď. Z dôvodu počasia sa na fronte toho veľa nedialo. Ruská armáda sa dnes do ofenzívy moc nehrnula. Terén bol dnes po daždi rozmočený a nevhodný na rozsiahlu ofenzívu.

Ruská armáda už čaká len na zlepšenie počasia a vysušenie a stvrdnutie pôdy a potom sa s obrovským množstvom vojakov (200 000), tankov a bojových vozidiel rôzneho typu doslova výrúti do obrovskej ofenzívy na Donbase za obrovskej podpory zo vzduchu. To bude niečo obrovské, v doterajšom priebehu rusko-ukrajinskej vojny nevídané.

Len pripomínam, že na strane ruskej armády sa má veľkej bitky na Donbase (Doneckej a Luhanskej oblasti) zúčastniť 200 000 vojakov a na strane ukrajinskej armády 120 000 vojakov.

Dá sa očakávať že ruská armáda uzatvorí ukrajinskú armádu do kotlov a potom už bude ukrajinská armáda mať len dve možnosti:

  1. vzdať sa
  2. alebo, ak sa po uzavretí do kotlov nevzdajú, tak nastanú nevídané „jatky“. Tie straty na strane ukrajinskej armády (je ich tam 120 000) v takomto prípade budú obrovské, nevídané od čias druhej svetovej vojny.

V nasledujúcich šiestich dňoch má na východe Ukrajiny pršať už len v piatok. Sobota a nedeľa už budú bez dažďa, 17-19 stupňov. Od pondelka sa výrazne oteplí, pondelok slnečno a 21 stupňov, utorok slnečno a dokonca 25 stupňov…

Pri pohľade na predpoveď počasia sa dá predpokladať, že obrovská ruská ofenzíva začne niekedy medzi sobotou a pondelkom, teda za 2 až 4 dni…

Však sa sami pozrite na predpoveď počasia na Donbase na nasledujúcich 6 dní…

Ukrajinský prápor Azov priznal prehru v Mariupoli

20.04.2022

Militanti ukrajinského práporu Azov priznali, že im zostáva už len pár hodín, možno dní, keďže vojenské sily Ruskej federácie niekoľkonásobne prevyšujú ich počet. Výzva ukrajinských nacionalistov z práporu Azov bola zverejnená na telegrame ukrajinského novinára Dmitrija Gordona. „Možno nám zostáva len pár dní alebo možno hodín. Nepriateľské zoskupenie je [...]

Do akého vojenského konfliktu nás tí šmejdi z hegeromatovičovej vlády zatiahnu nabudúce? Do saudskoarabsko-jemenského? Do etiópsko-eritrejského? Do turecko-kurdského? Do azerbajdžansko-arménskeho? Alebo do akého ďalšieho?

18.04.2022

Vo svete je množstvo vojenských konfliktov. Jedným z nich je aj rusko-ukrajinský vojenský konflikt, do ktorého nás ako Slovenskú republiku zatiahli tí šmejdi z hegeromatovičovej vlády, a to napríklad dodávkami zbraní Ukrajine, darovaním systému S-300 Ukrajine, darovaním 11 slovenských stíhacích lietadiel MiG-29 Ukrajine, ktoré pripravujú … Ja sa pýtam: „Akým [...]

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Michal Šimečka, Ide o pravdu

Šimečka v Ide o pravdu: Eurovoľby budú dôležitý signál dovnútra i navonok. Chceme zapustiť korene aj v samospráve

25.04.2024 12:00

Aj v prípade eurovolieb platí, že "nemôžu mať všetko", nebolo by dobré, aby koalícia mala najsilnejší hlas aj v europarlamente, hovorí Michal Šimečka.

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.

oliver1

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 53
Celková čítanosť: 261893x
Priemerná čítanosť článkov: 4941x

Autor blogu

Kategórie