Založ si blog

Ukrajinský prápor Azov priznal prehru v Mariupoli

Militanti ukrajinského práporu Azov priznali, že im zostáva už len pár hodín, možno dní, keďže vojenské sily Ruskej federácie niekoľkonásobne prevyšujú ich počet. Výzva ukrajinských nacionalistov z práporu Azov bola zverejnená na telegrame ukrajinského novinára Dmitrija Gordona.

„Možno nám zostáva len pár dní alebo možno hodín. Nepriateľské zoskupenie je desaťkrát väčšie ako naše. Majú výhodu vo vzduchu, v delostrelectve, v zoskupení na zemi, “ hovoria ukrajinskí militanti z práporu Azov, ktorí žiadajú svetových lídrov, aby ich evakuovali zo závodu Azovstal v Mariupole.

„Obraciame sa na svetových lídrov a prosíme ich, aby nám pomohli a prepravili nás na územie tretej krajiny,“ žiadajú ukrajinskí militanti z práporu Azov.

Podľa ukrajinských militantov z práporu Azov majú v závode Azovstal asi 500 zranených militantov. Poskytnúť im zdravotnú pomoc je podľa ich slov problematické. „Doslova hnijú,“ tvrdia.

V súčasnosti sa na území závodu Azovstal v Mariupole ukrývajú najmä predstavitelia ukrajinského nacionalistického práporu Azov a zahraniční žoldnieri. Zvyšok územia Mariupolu je obsadený ruskou armádou.

Niekoľko členov ukrajinského práporu Azov. Foto: Screenshot z videa na Telegrame

Grafické znázornenie bunkrov pod závodom Azovstal, kde sa momentálne nachádza okolo 1500 militantov, hlavne členov ukrajinského práporu Azov a zahraničných žoldnierov. Foto: Screenshot z videa na Telegrame.

Počasie brzdí ruskú armádu. Zatiaľ. Od pondelka sa, ale výrazne oteplí. Budúci týždeň môžme očakávať obrovskú ruskú ofenzívu na Donbase. A ona aj nastane. Od pondelka sa výrazne oteplí…

20.04.2022

Dnes bol na východe Ukrajiny rozsiahly dážď. Z dôvodu počasia sa na fronte toho veľa nedialo. Ruská armáda sa dnes do ofenzívy moc nehrnula. Terén bol dnes po daždi rozmočený a nevhodný na rozsiahlu ofenzívu. Ruská armáda už čaká len na zlepšenie počasia a vysušenie a stvrdnutie pôdy a potom sa s obrovským množstvom vojakov (200 000), tankov a bojových vozidiel [...]

Do akého vojenského konfliktu nás tí šmejdi z hegeromatovičovej vlády zatiahnu nabudúce? Do saudskoarabsko-jemenského? Do etiópsko-eritrejského? Do turecko-kurdského? Do azerbajdžansko-arménskeho? Alebo do akého ďalšieho?

18.04.2022

Vo svete je množstvo vojenských konfliktov. Jedným z nich je aj rusko-ukrajinský vojenský konflikt, do ktorého nás ako Slovenskú republiku zatiahli tí šmejdi z hegeromatovičovej vlády, a to napríklad dodávkami zbraní Ukrajine, darovaním systému S-300 Ukrajine, darovaním 11 slovenských stíhacích lietadiel MiG-29 Ukrajine, ktoré pripravujú … Ja sa pýtam: „Akým [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

oliver1

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 53
Celková čítanosť: 261909x
Priemerná čítanosť článkov: 4942x

Autor blogu

Kategórie