Založ si blog

„Slovenské“ S-300 zlikvidované na Ukrajine

Ide o ten protilietadlový raketový systém S-300, ktorý Matovičovo-Hegerova vláda „darovala“ (tak to povedal Heger) Ukrajine. Preto aj tie úvodzovky v nadpise („Slovenské“), keďže ono už prakticky patrilo „obdarovanej“ Ukrajine. Ale pred týždňom bolo ešte vo vlastníctve Slovenskej republiky.

Ruská armáda pomocou námorných rakiet Kalibr zničila vybavenie protilietadlovej raketovej divízie S-300 dodané na Ukrajinu zo Slovenska.

V nedeľu 10. apríla ruské vysoko presné námorné rakety Kalibr na južnom okraji Dnepropetrovska zničili techniku ukrajinskej ​​protilietadlovej raketovej divízie S-300, ktorá bola dodaná Ukrajine zo Slovenska, a bola ukrytá v hangári. Zasiahnuté boli štyri odpaľovacie zariadenia S-300 a až 25 príslušníkov ukrajinských ozbrojených síl.

Hovoríme o tom protilietadlovom raketovom systéme S-300, ktoré Slovensko „darovalo“ Ukrajine.

Heger 8. apríla potvrdil darovanie jediného slovenského protiraketového systému S-300 Ukrajine. Dodávka zbraní bola tajná a trvala dva dni. Slovensko sa stalo prvou členskou krajinou NATO, ktorá poskytla Ukrajine takéto zbrane.

Ruské vzdušné sily zlikvidovali toto S-300 zo Slovenska do niekoľkých dní po ich dodaní. Ruská spravodajská služba o pohybe tohto S-300 zbierala informácie a identifikovala jeho umiestnenie v ukrajinskom vojenskom objekte, v hangári pri Dnepropetrovsku.

Rusko je vyzbrojené vysoko výkonnými raketami, napríklad Kňižalmi, Iskandermi a Kalibrami, ktoré môžu po identifikácii veľmi rýchlo zlikvidovať takéto ciele na Ukrajine.

Foto: Screenshot z videa na Telegrame
Foto: Screenshot z videa na Telegrame

Foto: Screenshot z videa na Telegrame

Počasie brzdí ruskú armádu. Zatiaľ. Od pondelka sa, ale výrazne oteplí. Budúci týždeň môžme očakávať obrovskú ruskú ofenzívu na Donbase. A ona aj nastane. Od pondelka sa výrazne oteplí…

20.04.2022

Dnes bol na východe Ukrajiny rozsiahly dážď. Z dôvodu počasia sa na fronte toho veľa nedialo. Ruská armáda sa dnes do ofenzívy moc nehrnula. Terén bol dnes po daždi rozmočený a nevhodný na rozsiahlu ofenzívu. Ruská armáda už čaká len na zlepšenie počasia a vysušenie a stvrdnutie pôdy a potom sa s obrovským množstvom vojakov (200 000), tankov a bojových vozidiel [...]

Ukrajinský prápor Azov priznal prehru v Mariupoli

20.04.2022

Militanti ukrajinského práporu Azov priznali, že im zostáva už len pár hodín, možno dní, keďže vojenské sily Ruskej federácie niekoľkonásobne prevyšujú ich počet. Výzva ukrajinských nacionalistov z práporu Azov bola zverejnená na telegrame ukrajinského novinára Dmitrija Gordona. „Možno nám zostáva len pár dní alebo možno hodín. Nepriateľské zoskupenie je [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

oliver1

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 53
Celková čítanosť: 260329x
Priemerná čítanosť článkov: 4912x

Autor blogu

Kategórie