Založ si blog

Veľká bitka o 9 oblastí na východe Ukrajiny sa začne v polovici apríla

Rusko-ukrajinská vojna zatiaľ nie je veľkou vojnou.

Ešte sa zo žiadnej strany neuskutočnila žiadna mohutná ofenzíva, po ktorej by niektorá zo strán konfliktu obsadila celistvé rozsiahle územia, napr. celú Doneckú, Luhanskú, Záporožskú, Chersonskú, Charkovskú, Dnepropetrovskú, Nikolajevskú, Odeskú a Sumskú oblasť, ďalej v článku ich budem označovať ako „9 oblastí“.

Ruská armáda sa zatiaľ snaží získavať strategické pozície na Ukrajine ako východiskové body pre zásobovanie a pre zoskupovanie svojich jednotiek, ktoré sa majú podieľať na budúcej mohutnej ruskej ofenzíve v 9 oblastiach na východe Ukrajiny a ničiť ukrajinské vojenské objekty a ukrajinskú vojenskú techniku, a tým v čo najväčšej možnej miere znížiť bojaschopnosť ukrajinskej armády, čo bude pre Rusko strategicky dôležité, keď začne svoju ofenzívu.

Ruská armáda pripravuje mohutnú ofenzívu, ktorá má začať v polovici apríla a ktorej cieľom má byť kompletné obsadenie spomenutých „9 oblastí“.

Bitka o týchto „9 oblastí“ sa začne v polovici apríla. A tým začne aj veľká vojna medzi Ruskom a Ukrajinou.

Rusko v súčasnosti pokračuje vo vedení vojenskej operácie na Ukrajine, no zároveň je v bojovej zóne relatívny pokoj.

Je to spôsobené tým, že v rámci prípravy rozsiahlej bitky o týchto „9 oblastí“ sa ruské jednotky preskupujú. Otázka je len, kedy to začne. A začať by to malo v polovici apríla.

Počas prípravy na ofenzívu ruské jednotky pokračujú v útokoch na ukrajinskú vojenskú infraštruktúru. Ničené sú veliteľské stanovištia, sklady pohonných hmôt, vojenské objekty a miesta akumulácie vojenskej techniky ozbrojených síl Ukrajiny.



Počasie brzdí ruskú armádu. Zatiaľ. Od pondelka sa, ale výrazne oteplí. Budúci týždeň môžme očakávať obrovskú ruskú ofenzívu na Donbase. A ona aj nastane. Od pondelka sa výrazne oteplí…

20.04.2022

Dnes bol na východe Ukrajiny rozsiahly dážď. Z dôvodu počasia sa na fronte toho veľa nedialo. Ruská armáda sa dnes do ofenzívy moc nehrnula. Terén bol dnes po daždi rozmočený a nevhodný na rozsiahlu ofenzívu. Ruská armáda už čaká len na zlepšenie počasia a vysušenie a stvrdnutie pôdy a potom sa s obrovským množstvom vojakov (200 000), tankov a bojových vozidiel [...]

Ukrajinský prápor Azov priznal prehru v Mariupoli

20.04.2022

Militanti ukrajinského práporu Azov priznali, že im zostáva už len pár hodín, možno dní, keďže vojenské sily Ruskej federácie niekoľkonásobne prevyšujú ich počet. Výzva ukrajinských nacionalistov z práporu Azov bola zverejnená na telegrame ukrajinského novinára Dmitrija Gordona. „Možno nám zostáva len pár dní alebo možno hodín. Nepriateľské zoskupenie je [...]

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

oliver1

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 53
Celková čítanosť: 260346x
Priemerná čítanosť článkov: 4912x

Autor blogu

Kategórie