Založ si blog

V Nemecku veľvyslancovi Ukrajiny odporučili, aby išiel brániť svoju vlasť so zbraňou v ruke a neobťažoval hlúpymi rečami

Nemecký poslanec z Meklenburska-Predpomoranska N. Kramer poradil ukrajinskému veľvyslancovi, aby bránil svoju krajinu a neobťažoval hlúpymi rečami. 

Ukrajinský veľvyslanec v Nemecku Andrij Melnyk by namiesto útokov na niektoré nemecké strany mal ísť do svojej vlasti a brániť ju so zbraňou v ruke.“ Oznámil to nemecký poslanec Nikolaus Kramer.

Politik N. Kramer obvinil Melnyka z nerešpektovania zákona a spochybnil jeho kompetenciu, pričom diplomata vyzval, aby „nedráždil svojimi hlúpymi prejavmi“.

„Melnyk si, samozrejme, veľmi nerozumie s právnym štátom.To nie je prekvapujúce. Verejne obhajuje prápor pravicových extrémistov Azov, zodpovedný za vojnové zločiny. Radím mu, aby bránil svoju krajinu so zbraňami v rukách a neotravoval s hlúpymi rečami z jeho berlínskej kancelárie. Takže môže byť dokonca užitočný, pretože diplomacia zjavne nie je jeho silnou stránkou,“ povedal Kramer.

Reakcia nemeckého politika nasledovala po rozhorčení ukrajinského veľvyslanca Melnyka, ktorý požadoval prideliť Ukrajine finančné prostriedky z dnes už rozpustenej klimatickej nadácie MV, ktorá bola vytvorená na uľahčenie spustenia plynovodu Nord Stream 2, a tiež po jeho obvineniach voči Európskej únii, že nepokročila v otázke embarga na dodávky energií z Ruska.

O prístupe Nemecka k požiadavkam Ukrajiny dosť vypovedá aj prípad s dodávkami zbraní a munície z Nemecka na Ukrajinu, keď Nemecko poslalo Ukrajine staré hrdzavé zbrane a v boji nepoužiteľnú muníciu v drevených bedniach, ktoré boli také plesnivé a prehnité, že s nimi nemeckí vojaci ešte v Nemecku mali zo zdravotných dôvodov nariadené zaobchádzať len v ochranných odevoch.

Nemecko, dodávkami v podstate odpadu (napr. staré hrdzavé zbrane , v boji nepoužiteľná munícia, v podstate odpad určený na likvidáciu …) zjavne konalo v záujme svojej krajiny. Zbavili sa v podstate odpadu , ktorý im aj 40-50 rokov (ešte od čias bývalého východného Nemecka – NDR) ležal v plesnivých bedniach vo vojenských skladoch a ktorý nepotrebovali a ktorý by museli za nemalé peniaze prácne likvidovať.

Vyviezli ten odpad („honosne to nazvali dodávkami zbraní a munície“) na Ukrajinu, s tým že „tam to už niekde buchne“ a oni sa s tým odpadom, ktorý by inak museli prácne likvidovať, nebudú musieť v Nemecku viac zapodievať.

Počasie brzdí ruskú armádu. Zatiaľ. Od pondelka sa, ale výrazne oteplí. Budúci týždeň môžme očakávať obrovskú ruskú ofenzívu na Donbase. A ona aj nastane. Od pondelka sa výrazne oteplí…

20.04.2022

Dnes bol na východe Ukrajiny rozsiahly dážď. Z dôvodu počasia sa na fronte toho veľa nedialo. Ruská armáda sa dnes do ofenzívy moc nehrnula. Terén bol dnes po daždi rozmočený a nevhodný na rozsiahlu ofenzívu. Ruská armáda už čaká len na zlepšenie počasia a vysušenie a stvrdnutie pôdy a potom sa s obrovským množstvom vojakov (200 000), tankov a bojových vozidiel [...]

Ukrajinský prápor Azov priznal prehru v Mariupoli

20.04.2022

Militanti ukrajinského práporu Azov priznali, že im zostáva už len pár hodín, možno dní, keďže vojenské sily Ruskej federácie niekoľkonásobne prevyšujú ich počet. Výzva ukrajinských nacionalistov z práporu Azov bola zverejnená na telegrame ukrajinského novinára Dmitrija Gordona. „Možno nám zostáva len pár dní alebo možno hodín. Nepriateľské zoskupenie je [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

oliver1

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 53
Celková čítanosť: 261394x
Priemerná čítanosť článkov: 4932x

Autor blogu

Kategórie