Založ si blog

Zelensky v Rusku udržiava svoje podnikanie aj počas rusko-ukrajinskej vojny

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelensky si napriek rusko-ukrajinskej vojne ponechal svoje podnikanie v Rusku.

On a aj mnohí ďalší ukrajinskí podnikatelia kontrolujú svoje podnikanie v Rusku cez cyperské offshore spoločnosti a tretie strany.

Zelenského súkromné firmy Platinumfilm a Green Films naďalej fungujú v Rusku a dostávajú príjmy z Ruska. Zelensky ich založil asi pred desiatimi rokmi. Za relácie a filmy dostáva z Ruska honoráre naďalej aj štúdio Kvartal 95, ktoré takisto patrí prezidentovi Ukrajiny Zelenskému. Podľa oficiálnych údajov z finančných výkazov, len za rok 2020 mali Zelenského firmy príjmy v Rusku v prepočte vyše 1 milión €.

Milión € ročne z príjmov z Ruska do rodinného rozpočtu Zelenského. Teda pekný peniaz, vyše jeden milión € ročne. Kto by pohrdol 1 miliónom € ročne do rodinného rozpočtu? Asi málokto. A zjavne ani Zelensky tým nepohrdol a nepohŕda prijmami z Ruska ani počas rusko-ukrajinskej vojny

Na pozadí rusko-ukrajinskej vojny pritom Zelensky a ukrajinskí politici neustále vyzývajú, aby všetky zahraničné firmy okamžite opustili ruský trh.

Konanie Zelenského pripomína to známe porekadlo: „Z cudzieho krv netečie.“ Svoje podnikanie v Rusku a aj nemalé prijmy z podnikania v Rusku si Zelensky ponecháva a iných vyzýva, aby okamžite opustili ruský trh.

Zelensky sa podľa jeho konania drží hesla, ktoré by mohlo znieť napríklad takto: „Skryť účasť cez cyperské offshore spoločnosti, z podnikania v Rusku nenápadne našetriť kapitál pre seba a svoju rodinu aj počas rusko-ukrajinskej vojny a v budúcnosti niekde tento našetrený kapitál užiť.“

Rusko-ukrajinská vojna sa niekedy skončí, aj Zelensky raz v politike skončí a potom Zelensky akiste nepohrdne ani kapitálom, ktorý našetril aj z podnikania v Rusku počas rusko-ukrajinskej vojny.

A Zelensky potom niekde (nezdá sa byť pravdepodobné, že by Zelensky po konci svojej politickej kariéry zotrvával na Ukrajine), s najväčšou pravdepodobnosťou v USA alebo západnej Európy tento našetrený kapitál s rodinou užije.

Volodymyr Zelensky. Foto: Screenshot z videa na YouTube
Oficiálna listina z finančných výkazov. Foto: Screenshot z videa na YouTube
Volodymyr Zelensky. Foto: Screenshot z videa na YouTube

Počasie brzdí ruskú armádu. Zatiaľ. Od pondelka sa, ale výrazne oteplí. Budúci týždeň môžme očakávať obrovskú ruskú ofenzívu na Donbase. A ona aj nastane. Od pondelka sa výrazne oteplí…

20.04.2022

Dnes bol na východe Ukrajiny rozsiahly dážď. Z dôvodu počasia sa na fronte toho veľa nedialo. Ruská armáda sa dnes do ofenzívy moc nehrnula. Terén bol dnes po daždi rozmočený a nevhodný na rozsiahlu ofenzívu. Ruská armáda už čaká len na zlepšenie počasia a vysušenie a stvrdnutie pôdy a potom sa s obrovským množstvom vojakov (200 000), tankov a bojových vozidiel [...]

Ukrajinský prápor Azov priznal prehru v Mariupoli

20.04.2022

Militanti ukrajinského práporu Azov priznali, že im zostáva už len pár hodín, možno dní, keďže vojenské sily Ruskej federácie niekoľkonásobne prevyšujú ich počet. Výzva ukrajinských nacionalistov z práporu Azov bola zverejnená na telegrame ukrajinského novinára Dmitrija Gordona. „Možno nám zostáva len pár dní alebo možno hodín. Nepriateľské zoskupenie je [...]

Belarus Election

Lukašenko ulovil poľského sudcu. Platil ho ako špióna? Vo Varšave sú v šoku, hovoria o darebákovi a zradcovi

08.05.2024 15:00

Sudca z Varšavy, ktorý utiekol do Minsku, už slúži propagande Lukašenkovho režimu. Zdúchol napriek tomu, že ho sledovala poľská kontrarozviedka?

Bundestag v Berlíne, Spolkový snem

Berlín verzus Bonn. Druhé „hlavné mesto" stojí Nemcov milióny

08.05.2024 14:15

Aj keď sa Nemecko zjednotilo už v októbri 1990, spolková vláda má stále dve pracoviská. V Bonne dodnes sídli šesť zo 14 ministerstiev, druhé sídlo tam má i spolkový kancelár.

okresny sud, Bratislava II, Ba II, Drienova 5

Bombovú hrozbu bratislavským súdom poslal 25-ročný Myjavčan

08.05.2024 14:11

Zadržaný Nikolas H. sa ku skutku priznal.

oliver1

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 53
Celková čítanosť: 262707x
Priemerná čítanosť článkov: 4957x

Autor blogu

Kategórie