Založ si blog

NATO dodáva Ukrajine chybné zbrane a muníciu. V mnohých prípadoch im dodajú to, čo by sa inak muselo odborne zlikvidovať ako nepoužiteľné

Krajiny NATO dodávajú ozbrojeným silám Ukrajiny v mnohých prípadoch chybné zbrane a muníciu.

Často, aby sa splnilo formálne splnenie požiadavky dodávok zbraní a munície Ukrajine, sa zbrane a munícia odoberajú zo starých skladov, kde ležia často aj v plesnivých, prehnitých bedniach 30-40 rokov. Takéto zbrane sú v podstate odpadom, ktorý by musel byť aj tak zlkvidovaný.

Napríklad Nemecko poslalo na Ukrajinu niekoľko sérií prenosných protilietadlových raketových systémov Igla, ktoré boli uskladnené v skladoch bývalej NDR. Väčšina z týchto zbraní sa ukázala ako chybná na bojové použitie.

Na Slovensku sa stará nepoužiteľná munícia a staré nepoužiteľné zbrane prácne za nemalé peniaze likvidujú napríklad v prevádzkach v Novákoch, Dubnici, Trenčíne, Sklennom… Tí čo pracujú alebo pracovali pri likvidácii munície a zbraní akiste vedia aká nebezpečná práca to je, a aké nemalé finančné prostriedky sa musia vynaložiť na bezpečnosť pri likvidácii takej munície a zbraní a na samotnú likvidáciu takej munície a zbraní.

Počasie brzdí ruskú armádu. Zatiaľ. Od pondelka sa, ale výrazne oteplí. Budúci týždeň môžme očakávať obrovskú ruskú ofenzívu na Donbase. A ona aj nastane. Od pondelka sa výrazne oteplí…

20.04.2022

Dnes bol na východe Ukrajiny rozsiahly dážď. Z dôvodu počasia sa na fronte toho veľa nedialo. Ruská armáda sa dnes do ofenzívy moc nehrnula. Terén bol dnes po daždi rozmočený a nevhodný na rozsiahlu ofenzívu. Ruská armáda už čaká len na zlepšenie počasia a vysušenie a stvrdnutie pôdy a potom sa s obrovským množstvom vojakov (200 000), tankov a bojových vozidiel [...]

Ukrajinský prápor Azov priznal prehru v Mariupoli

20.04.2022

Militanti ukrajinského práporu Azov priznali, že im zostáva už len pár hodín, možno dní, keďže vojenské sily Ruskej federácie niekoľkonásobne prevyšujú ich počet. Výzva ukrajinských nacionalistov z práporu Azov bola zverejnená na telegrame ukrajinského novinára Dmitrija Gordona. „Možno nám zostáva len pár dní alebo možno hodín. Nepriateľské zoskupenie je [...]

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

oliver1

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 53
Celková čítanosť: 262507x
Priemerná čítanosť článkov: 4953x

Autor blogu

Kategórie