Založ si blog

Prapodivný tajtrlík Naď. Kto tohto tajtrlíka a skadiaľ vyhrabal?

Ide o toho súčasného ministra obrany menom Jaroslav Naď.

Ja osobne som toto meno prvýkrát počul v marci 2020, keď sa odniekiaľ vyhrabal a Matovič z neho spravil ministra obrany.

Na začiatok tohto článku v krátkosti zodpoviem dve otázky z nadpisu. Kto tohto tajtrlíka Naďa a skadiaľ vyhrabal?

Takže Naďa odniekiaľ vyhrabal Matovič a dal ho na kandidátku Oľano.

A odkiaľ ho Matovič vyhrabal? Vyhrabal ho z nejakej prapodivnej mimovládky úzko spolupracujúcej s organizáciami napojenými na americké ministerstvo obrany a americké ministerstvo zahraničných vecí. Toľko o Naďovi pred marcom 2020. Viac o tom prapodivnom tajtrlíkovi Naďovi, o tom ako sa realizoval pred marcom 2020 ani nepotrebujem vedieť. Pred marcom 2020 to bol len taký bezvýznamný „mimovládkár“ napojený na niekoho zo zahraničia, akých sú na Slovensku desaťtisíce.

O niečo viac sa budem tomu Naďovi venovať ohľadne jeho pôsobenia ako ministra obrany od marca 2020.

Naď prvýkrát výraznejšie na seba upozornil, keď občanov Slovenskej republiky protestujúcich proti Matovičovej vláde nazval opicami a psychopatmi.

Výraznejšie na seba začal upozorňovať aj pri pretláčaní tej vojenskej zmluvy s USA.

A najvýraznejšie na seba upozorňuje od začatia rusko-ukrajinskej vojny.

A to je aj dôvod prečo som sa rozhodol dnes písať o Naďovi (inak by mi ten prapodivný tajtrlík Naď nestál za to, aby som o ňom písal nejaký článok).

O Naďovi píšem dnes preto, lebo sa objavili informácie, že mal nariadiť (Matovičovohegerova vláda mu to schválila), aby sa zo Slovenska poslali Ukrajine najkvalitnejšie zbrane a najkvalitnejšia munícia, ktorú mala armáda Slovenskej republik vo svojich skladoch k dispozícii. Dokonca mali byť Ukrajine zo Slovenska poslané aj veľmi cenné a drahé obrnené bojové vozidlá pechoty, ktoré patrili k tomu najlepšiemu čím armáda Slovenskej republiky disponovala. Tesne pred odoslaním (niečo bolo už podľa niektorých informácií odoslané) majú byť dokonca aj všetky protilietadlové raketové systémy S-300, ktorými disponuje armáda Slovenskej republiky a ktoré majú slúžiť aj na ochranu strategických objektov Slovenskej republiky (napr. jadrové elektrárne).

Naď (so súhlasom Matovičovohegerovej vlády) v podstate poslal zo Slovenska na Ukrajinu takmer všetko to najlepšie čím armáda SR disponovala!

A tým Naď (a celá tá Matovičovohegerova vláda, ktorá Naďove nariadenia schválila) ohrozili bezpečnosť Slovenskej republiky, lebo zásadným spôsobom v podstate odzbrojili armádu Slovenskej republiky.

Navyše spôsobili obrovské miliardové škody Slovenskej republike, lebo Ukrajine odovzdali najlepšie a najdrahšie zbrane a muníciu, ktorú armáda SR mala k dispozícii. A navyše odovzdali aj veľmi cenné vozidlá (BVP) a protiraketové systémy S-300. Za toto všetko Slovenská republika zaplatila miliardy €, keď to obstarávala pre armádu SR. Za toto bude musieť najneskôr v marci 2024 (po najbližších parlamentných voľbách) niekto niesť trestnoprávnu zodpovednosť. A keďže tu ide o ohrozenie bezpečnosti SR a spôsobenie obrovskej škody Slovenskej republike v miliardách €, tak tu sa musíme baviť o trestoch v rozmedzí od 25 rokov až na doživotie. Ja by som sa za toto prikláňal k trestom na doživotie!

A teraz si porovnajme ako sa zachovali niektoré iné krajiny EÚ.

Napríklad Maďarsko neposlalo na Ukrajinu žiadne zbrane a vyhlásili, že nie je v ich záujme akýmkoľvek spôsobom sa zapájať do rusko-ukrajinskej vojny.

Západoeurópske krajiny ako napríklad Nemecko, Francúzsko, Veľká Británia poslali na Ukrajinu v rámci dodávok zbraní a munície z veľkej väčšiny len absolútny odpad, ktorý im často aj 40-50 a viac rokov ležal v plesnivých, prehnitých bedniach vo vojenských skladoch, a bol určený na likvidáciu. Išlo napríklad o zhrdzavené zbrane, na bojové účely už nefunkčnú muníciu, ktorá bola často zhrdzavená, premočená, uskladnená desiatky rokov v prehnitých, plesnivých bedniach.

Západoeurópske krajiny poslaním tohto odpadu na Ukrajinu ušetrili nemalé finančné prostriedky, ktoré by museli vynaložiť na zabezpečenie bezpečnosti pri likvidácii takej munície a zbraní a na samotnú likvidáciu takej munície a zbraní.

Takto západoeurópske krajiny vyriešili svoj problém so starými zbraňami a muníciou, vlastne podľa motta: „Pošleme to na Ukrajinu a tam už to niekde buchne“.

To čo tam západoeurópske krajiny poslali na Ukrajinu ilustruje napríklad prípad z Nemecka, keď Nemecko poslalo staré hrdzavé zbrane a v boji nepoužiteľnú muníciu v drevených bedniach, ktoré boli také plesnivé a prehnité, že s nimi nemeckí vojaci ešte v Nemecku mali zo zdravotných dôvodov nariadené zaobchádzať len v ochranných odevoch.

Západoeurópske krajiny ako napr. Nemecko, Francúzsko, Veľká Británia dodávkami v podstate odpadu (napr. staré hrdzavé zbrane , v boji nepoužiteľná munícia…) zjavne konali v záujme svojich krajín. Zbavili sa v podstate odpadu, ktorý nepotrebovali a ktorý by museli za nemalé peniaze prácne likvidovať.

A teraz si to porovnajme s tým prapodivným tajtrlíkom Naďom a celou Matovičovohegerovou vládou.

V koho záujme ten prapodivný tajtrlík Naď a Matovičovohegerova vláda konali???

Lebo v záujme Slovenskej republiky to nebolo!!!

Počasie brzdí ruskú armádu. Zatiaľ. Od pondelka sa, ale výrazne oteplí. Budúci týždeň môžme očakávať obrovskú ruskú ofenzívu na Donbase. A ona aj nastane. Od pondelka sa výrazne oteplí…

20.04.2022

Dnes bol na východe Ukrajiny rozsiahly dážď. Z dôvodu počasia sa na fronte toho veľa nedialo. Ruská armáda sa dnes do ofenzívy moc nehrnula. Terén bol dnes po daždi rozmočený a nevhodný na rozsiahlu ofenzívu. Ruská armáda už čaká len na zlepšenie počasia a vysušenie a stvrdnutie pôdy a potom sa s obrovským množstvom vojakov (200 000), tankov a bojových vozidiel [...]

Ukrajinský prápor Azov priznal prehru v Mariupoli

20.04.2022

Militanti ukrajinského práporu Azov priznali, že im zostáva už len pár hodín, možno dní, keďže vojenské sily Ruskej federácie niekoľkonásobne prevyšujú ich počet. Výzva ukrajinských nacionalistov z práporu Azov bola zverejnená na telegrame ukrajinského novinára Dmitrija Gordona. „Možno nám zostáva len pár dní alebo možno hodín. Nepriateľské zoskupenie je [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

oliver1

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 53
Celková čítanosť: 261513x
Priemerná čítanosť článkov: 4934x

Autor blogu

Kategórie