Založ si blog

Chce Čaputová otráviť občanov SR skazenými potravinami?

Na začiatok tohto článku si pripomeňme jeden Čaputovej doslova desivý výrok: „Chcem, aby sme boli krajinou, kde sa ľudia nebudú báť zomierať“, vyhlásila Čaputová.

Pred niekoľkými dňami prišla Čaputová s ďalšou desivou iniciatívou, keď povedala, že občania SR by mali ako jedlo dostávať potraviny po záruke, ktoré obchodné reťazce vyhadzujú do biologického odpadu. Čiže ide o skazené potraviny po záruke. Skazené potraviny pre ľudské telo sú to isté ako jed, ktorý človeka otrávi!

Tým údajným benefitom má podľa Čaputovej byť to, že tie potraviny po záruke majú byť rozdávané zadarmo. Tak to je cynizmus najhrubšieho zrna. Čaputová ako keby hovorila „zožerte skazené potraviny, otrávte sa tým a tešte sa z toho, že ste sa otrávili zadarmo“.

A toto Čaputová prezentuje ako pomoc občanom SR kvôli zdražovaniu. Čaputová chce aby občania SR ako pomoc proti zdražovaniu, s prepáčením za výraz, ale doslova žrali biologický odpad (čo je toxický jed pre ľudské telo), ktorý obchodné reťazce vyhadzujú a likvidujú ako nepoužiteľný na predaj(kto príčetný by aj kupoval skazené potraviny- biologický toxický odpad po záruke).

Skazené potraviny sú dobré maximálne tak ako biologické hnojivo. Veď ešte aj svine by to vyhrnuli z válova a nežrali by to.

Ja sa pýtam ešte raz: „Chce Čaputová otráviť občanov SR skazenými potravinami?

Ako skazené potraviny otrávia ľudský organizmus.

Lekár varoval pred smrteľným nebezpečenstvom plesní na výrobkoch.

Jesť plesnivé jedlá je smrteľné. Oznámil to lekár, toxikológ.

Najjedovatejšie sú žltá pleseň a čierna hniloba. Žltá pleseň produkuje silný mykotoxín, nazývaný aj aflatoxín. Jeho stretnutie s ľudským telom je nežiaduce a mimoriadne nebezpečné: spôsobuje vážne poškodenie pľúc a môže viesť až k smrti. Čierna hniloba na chlebe produkuje alkaloid fumigoklavín, ktorý môže spôsobiť ťažkú ​​intoxikáciu, má hemolytické a antigénne účinky a výrazné alergénne vlastnosti, spôsobuje aspergilózu, povedal lekár.

Ako vysvetlil lekár, pleseň sú dlhé prepletené vlákna, ktoré prestupujú celým produktom, aj keď to nie je okom viditeľné.

„Plesňami sa spravidla nakazia potraviny, ktoré sú vo vlhkom a horúcom prostredí. Ak sa v chlebe objaví horkosť alebo nepríjemný zápach, nemôžete ho jesť. Pleseň preniká hlboko do výrobkov a úplne ich infikuje,“ upozornil lekár.

Aj keď na chlebe nie sú žiadne stopy plesne, ale cítite hnilobu, zatuchnutosť, znamená to, že chlieb už začal plesnivieť, poznamenal lekár.

Za najnebezpečnejšie označil odborník plesnivé orechy a arašidové maslo. V nich sa podľa profesora vyvíjajú najtoxickejšie druhy húb. Okrem toho je veľmi nebezpečné jesť pokazené konzervy, mäsové výrobky.

Nebezpečenstvo zároveň nepredstavuje takzvaná ušľachtilá pleseň používaná na výrobu špeciálnych druhov syrov.

„Samozrejme, že existuje aj potravinová pleseň, napríklad na syroch, ale to je už iný príbeh. Táto pleseň je špeciálne pestovaná špeciálnym spôsobom,“ vysvetlil lekár.

Aj odborníci na výživu  varujú pred konzumáciou produktov s plesňou . Upozornili, že ak máte na chlebe malú bodku plesne, tak už celý bochník vyklíčil plesňovou hubou a treba to okamžite vyhodiť.

Keď sa potravín čo i len mierne „dotkne“ pleseň, nepomôže túto časť odrezávať alebo odstráňovať ale je to potrebné okamžite celé vyhodiť.

Skazené potraviny po záruke? NIKDY TO NEJEDZTE A OKAMŽITE TO VYHODŤE!!!

„NIKDY NEJEDZDTE SKAZENÉ POTRAVINY PO ZÁRUKE. SKAZENÉ POTRAVINY PO ZÁRUKE SÚ PRE ĽUDSKÉ TELO TO ISTÉ AKO JED, KTORÝ ČLOVEKA OTRÁVI“.

Počasie brzdí ruskú armádu. Zatiaľ. Od pondelka sa, ale výrazne oteplí. Budúci týždeň môžme očakávať obrovskú ruskú ofenzívu na Donbase. A ona aj nastane. Od pondelka sa výrazne oteplí…

20.04.2022

Dnes bol na východe Ukrajiny rozsiahly dážď. Z dôvodu počasia sa na fronte toho veľa nedialo. Ruská armáda sa dnes do ofenzívy moc nehrnula. Terén bol dnes po daždi rozmočený a nevhodný na rozsiahlu ofenzívu. Ruská armáda už čaká len na zlepšenie počasia a vysušenie a stvrdnutie pôdy a potom sa s obrovským množstvom vojakov (200 000), tankov a bojových vozidiel [...]

Ukrajinský prápor Azov priznal prehru v Mariupoli

20.04.2022

Militanti ukrajinského práporu Azov priznali, že im zostáva už len pár hodín, možno dní, keďže vojenské sily Ruskej federácie niekoľkonásobne prevyšujú ich počet. Výzva ukrajinských nacionalistov z práporu Azov bola zverejnená na telegrame ukrajinského novinára Dmitrija Gordona. „Možno nám zostáva len pár dní alebo možno hodín. Nepriateľské zoskupenie je [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

oliver1

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 53
Celková čítanosť: 261867x
Priemerná čítanosť článkov: 4941x

Autor blogu

Kategórie