„Slovenské“ S-300 zlikvidované na Ukrajine

11. apríla 2022, oliver1, Nezaradené

Ide o ten protilietadlový raketový systém S-300, ktorý Matovičovo-Hegerova vláda „darovala“ (tak to povedal Heger) Ukrajine. Preto aj tie úvodzovky v nadpise („Slovenské“), keďže ono už prakticky patrilo „obdarovanej“ Ukrajine. Ale pred týždňom bolo ešte vo vlastníctve Slovenskej republiky.

Ruská armáda pomocou námorných rakiet Kalibr zničila vybavenie protilietadlovej raketovej divízie S-300 dodané na Ukrajinu zo Slovenska.

V nedeľu 10. apríla ruské vysoko presné námorné rakety Kalibr na južnom okraji Dnepropetrovska zničili techniku ukrajinskej ​​protilietadlovej raketovej divízie S-300, ktorá bola dodaná Ukrajine zo Slovenska, a bola ukrytá v hangári. Zasiahnuté boli štyri odpaľovacie zariadenia S-300 a až 25 príslušníkov ukrajinských ozbrojených síl.

Hovoríme o tom protilietadlovom raketovom systéme S-300, ktoré Slovensko „darovalo“ Ukrajine.

Heger 8. apríla potvrdil darovanie jediného slovenského protiraketového systému S-300 Ukrajine. Dodávka zbraní bola tajná a trvala dva dni. Slovensko sa stalo prvou členskou krajinou NATO, ktorá poskytla Ukrajine takéto zbrane.

Ruské vzdušné sily zlikvidovali toto S-300 zo Slovenska do niekoľkých dní po ich dodaní. Ruská spravodajská služba o pohybe tohto S-300 zbierala informácie a identifikovala jeho umiestnenie v ukrajinskom vojenskom objekte, v hangári pri Dnepropetrovsku.

Rusko je vyzbrojené vysoko výkonnými raketami, napríklad Kňižalmi, Iskandermi a Kalibrami, ktoré môžu po identifikácii veľmi rýchlo zlikvidovať takéto ciele na Ukrajine.

Foto: Screenshot z videa na Telegrame
Foto: Screenshot z videa na Telegrame

Foto: Screenshot z videa na Telegrame