Vstúpi Poľsko do vojny na Ukrajine?

23. marca 2022, oliver1, Nezaradené

V niektorých médiách sa už začína špekulovať o vstupe Poľska do vojny na Ukrajine.

Špekuluje sa o otvorení druhého frontu západne od Kyjeva a malo byť ho otvoriť Poľsko, ktoré by vstúpilo na strane Ukrajiny do rusko-ukrajinskej vojny, ktorá sa odohráva na území Ukrajiny.

Dúfam, že sa tieto špekulácie nepotvrdia, lebo spýtajme sa, že: „Čo by to pomohlo Poľsku, keby sa takto dostali do rusko-ukrajinskej vojny?“

Je všeobecne známe, že v Poľsku dlhodobo panuje averzia k Rusku, ktorá má historické korene.

Vieme, že poľský premiér Morawiecki a jeho stranícky šéf Kaczynsky chceli na Ukrajinu poslať vojská NATO. Nazvali do mierovou misiou NATO na Ukrajine, čo by ale v konečnom dôsledku znamenalo vojenský konflikt krajín NATO s Ruskom, čo by znamenalo tretiu svetovú vojnu a je úplne jedno, že páni Morawiecki a Kaczynsky to chceli nazvať mierovou misiou NATO.

Tento návrh ale pánom Morawieckenu a Kaczynskému v NATO samozrejme neprešiel, lebo povedzme si na rovinu: „Väčšina ľudí zo zdravým rozumom nechce tretiu svetovú vojnu, lebo tretia svetová vojna, v ktorej by sa určite použili atómové zbrane, by znamenala smrť miliárd nevinných ľudí“.

Keď pánom Morawieckemu s Kaczynskému neprešla iniciátiva s misiou NATO, snáď tam teraz na Ukrajinu nepošlú na vlástnú päsť poľskú armádu ako samostatnú armádu bez mandátu NATO, čo by v tom prípade neznamenalo zapojenie NATO do vojny na Ukrajine, ale len zapojenie Poľska ako samoststnej jednotky.

Snáď toto Poľsko nespraví.

Alebo, že by Poľsko naozaj vstúpilo do vojny na Ukrajine a otvorilo druhý front západne od Kyjeva?

Uvidíme.

Budeme sledovať vývoj aj nadalej a uvidíme, čo sa stane.