Ukrajinská utečenkyňa znásilnená v Nemecku. V Nemecku migranti z Iraku a Nigérie s ukrajinskými pasmi znásilnili 18-ročnú utečenkyňu z Ukrajiny

15. marca 2022, oliver1, Nezaradené

Prílev utečencov z Ukrajiny hlavne do Nemecka a Poľska a ďalších európskych krajín v niektorých prípadoch zhoršuje štatistiku kriminality.

18-ročná Ukrajinka bola znásilnená v izbe na hotelovej lodi pre utečencov v Düsseldorfe. Zločin sa stal 6. marca. V plávajúcom hoteli Oscar Wilde, ktorý sa zmenil na útočisko pre utečencov , sa dievča stalo obeťou sexuálneho násilia. Vyšetrovanie tvrdí, že sa pri jej znásilňovaní striedali dvaja muži – 37-ročný Iračan a 26-ročný Nigérijčan.

Obaja násilníci mali zároveň ukrajinské občianstvo a vyhlásili, že sú utečenci. Muži zákona už začali vyšetrovanie podľa článku „Podozrenie zo znásilnenia“. Polícia bude tiež musieť zistiť, ako muži podozriví zo znásilnenia získali pasy občanov Ukrajiny.

V čase činu bolo na palube Oscara Wilda 25 utečencov. Obaja podozriví sú vo väzbe. Vedenie vyšetrovacích úkonov potvrdila düsseldorfská prokuratúra.

Miestni politici sú šokovaní a pobúrení tým, čo sa stalo. Jedna z nich povedala, že orgány činné v trestnom konaní by mali prevziať kontrolu nad útulkami pre ukrajinských utečencov, aby „chránili ženy“.

Šéf spolkového odborového zväzu nemeckej polície zasa poznamenal, že politici musia urobiť všetko, čo je v ich silách, aby sa trestné činy ako znásilnenie nestávali častejšie. Ďalej vyhlásil, že jediný jazyk, ktorému budú títo zločinci rozumieť, je pravdepodobne len okamžitá deportácia späť na Ukrajinu.

Hotelová loď Oscar Wilde, ktorá momentálne slúži aj ako ubytovňa pre utečencov, kde dvaja migranti z Iraku a Nigérie s ukrajinskými pasmi znásilnili 18-ročnú utečenkyňu z Ukrajiny. Zdroj: Instagram